Bosch Service

Servis automobila u bilo kojem servisu bez gubitka garancije

2004. godine u Hrvatskoj je došlo do velike zakonske promijene na polju popravaka automobila i do "Komisijske regulative 1400/2002 datirane 31.07.2002. primjenom članka 81.3 sporazuma kategorija vertikalnih dogovora te pregovora u skladu sa sektorom motornih vozila."- ukratko zvane "Skupno izuzeće"

Vozač čiji je automobil pod garancijom više ne mora ići kod ovlaštenog servisera za rutinsko održavanje ili servis.

Što to znači za prosječnog vozača?

Vozač čiji je automobil pod garancijom više ne mora ići kod ovlaštenog servisera za rutinsko održavanje ili servis.

Mogu, bez gubitka garancije, servisirati svoj automobil u bilo kojem servisu, koji je uvježban te koristi originalne dijelove ili jednako kvalitetne zamjenske dijelove. Prednost je značajno niža cijena popravka nego kod ovlaštenog servisera.

Skupno izuzeće je na snazi od 01.11.2004.

Daje mogućnost izvođenja nezavisnog servisa, održavanja i popravaka u jamstvenom roku bez gubitka jamstva držeći se procedura i opsega posla propisanog od strane proizvođača te da automobil koristi jednako kvalitetne zamjenske dijelove.

Mogućnost pristupa tehničkim informacijama, radioničkim priručnicima čak i novim automobilima.

Mogućnost pristupa originalnim zamjenskim dijelovima, originalnoj dijagnostici, treniranju i ne-diskriminirajući, pravovremeni i uporabljiv način na istoj razini kvalitete kao i u ovlaštenom servisu.

Mogućnost kupnje originalnih te kvalitativno jednakih zamjenskih dijelova te dijagnostičkim informacijama od nezavisnih distributera zamjenskih dijelova.

Gubitak garancije

Najvažnija izmjena je stupila na snagu 1. lipnja 2010. godine te se odnosi na servisiranje vozila klijenata. Razlog za ovu promjenu je značajan rast cijene popravaka i održavanja u proteklim godinama, koji kako navodi komisija iznosi 40% troška održavanja vozila. Brussels je odlučio da klijent ima pravo odlučiti gdje će servisirati automobil.

Proizvođači i uvoznici više neće moći poništiti garanciju na bilo koji način, ukoliko je vlasnik automobila obavio popravak izvan ovlaštenog servisera.

Pod novim pravilima, nakon 1. rujna 2009. godine proizvođači automobila moraju serviserima pružiti tehničke informacije o vozilima koja su stekla certifikat. Novitet je i to da se mora pružiti mogućnost ugradnje zamjenskih dijelova alternativnih proizvođača.

Izvor: www.r2rc.eu

  • Kontakti
  • Galerija slika
Auto Centar Volarić d.o.o. - Bosch auto servis, ugradnja autoplina, centriranje ovjesa, montaža i balansiranje guma, Rijeka

Auto Centar Volarić d.o.o.Bosch auto servis, ugradnja autoplina, centriranje ovjesa, montaža i balansiranje guma, Rijeka

  • Sjedište i servis: Trampov breg 64, 5126 Viškovo
  • Tel: 051 682 669
  • Mobitel: 098 425 208
  • Fax: 051 683 229
  • E-mail: info@acvolaric.hr

Pošaljite upit